Estetica Dentara

Estetica dentara poate fi considerata astazi un sinonim pentru stomatologia moderna, incuzand orice tratament care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare si obtinerea unui zambet cat mai placut si atragator.

Estetica dentara nu este o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe specialitati stomatologice care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare si/sau a gingiilor si tesuturilor moi din cavitatea bucala.

Estetica dentara la SANADENT include o serie de proceduri extrem de uzuale in zilele noastre.

  • albirea dentara efectuata in cabinet cat si la domiciliu
  • fatetele ceramice minim invazive
  • coroane si punti integral ceramice
  • alinierea dintilor prin tratamente ortodontice fizionomice
  • remodelarea dentara
  • reconturarea chirurgicala a gingiei
  • aplicarea de bijuterii dentare

 

Albirea dintilor

Albirea dintilor este cel mai cunoscut si folosit procedeu de estetica dentara. In prezent, exista multe metode de albire a dintilor, insa cea mai indicata optiune este albirea supervizata de medicul stomatolog.

 

estetica dentara1 CP

 

Care sunt cauzele care duc la schimbarea culorii dintilor?

dinti patati

estetica dentara2 CP

dinti ingalbeniti

estetica dentara3 CP

In mod normal, dintii de lapte sunt mai albi decat dintii definitivi. Odata cu inaintarea in varsta, dintii devin mai inchisi la culoare datorita schimbarilor care se produc in structura lor.

In plus, dintii se pot pata cu pigmenti bacterieni, alimentari sau datorita actiunii diverselor medicamente.

Fumatul cauzeaza aparitia petelor inchise la culoare in timp ce anumite defecte sau afectiuni ale smaltului (hipoplazia, fluoroza) pot conduce la ingalbenirea dintilor.     

In cazuri favorabile, albirea poate schimba culoarea dintilor cu 2-3 nuante: de exemplu de la A3,5 la A2 sau A1.

Albirea nu influenteaza culoarea plombelor existente, a lucrarilor dentare sau a protezelor. Protezele se pot albi in afara cavitatii bucale folosind un agent de albire specific (care de obicei se foloseste si pentru curatarea protezelor).

Efectul albirii poate dura de la cateva luni la cativa ani si depinde de stilul de viata al fiecarui pacient. Igiena orala regulata si evitarea fumatului sau a pigmentilor alimentari pot prelungi efectul albirii.

SFATUL ECHIPEI SANADENT

Nu incepeti nicio procedura de albire dentara fara a consulta in prealabil medicul dentist. Doar acesta va poate spune daca premisele necesare efectuarii albirii sunt asigurate (dinti igienizati, smalt sanatos, etc) si daca rezultatele ce pot fi obtinute satisfac asteptarile dvoastra.