Implantologie

Implantul dentar recomandat de medicii Sanadent (AnyRidge Implant System-Megagen) prezinta numeroase avantaje si rezultate estetice de varf.
Design ce respectă cele mai înalte standarde de calitate existente la ora actuală în implantologie; este confecționat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, cu o puritate superioară; prezintă o spiră ce menajează substratul osos- intervenția chirurgicală fiind, astfel, minim invazivă.
MEGAGEN AnyRidge este primul sistem de implanturi confecționate din aliaj de titan cu puritate înaltă care introduce conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread. Cu ajutorul acestor spire, implantul AnyRidge devine soluția optimă de tratament indiferent de calitatea osului în care este introdus implantul. Spirele Knife Thread asigură atât protecția osului cortical, cât și posibilitatea aplicării unei coroane dentare în aceeași ședință, scurtând timpul de tratament.

Ramura a stomatologiei, Implantologia necesita cunostinte aprofundate despre materialele disponibile la ora actuala si despre starea sanatatii generale a pacientului pentru a controla succesul tratamentului.

Tratamentul prin implanturi este cateodata singurul mod prin care se pot restabili functiile cavitatii bucale, iar in alte cazuri reprezinta modul cel mai apropiat de natural pentru a inlocui dintii lipsa.

Gratie lor, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

Compania Megagen a mai lansat încă un produs inovativ, şi anume Implantul dentar AnyRidge. Acest implant îndeplineşte cele mai importante criterii din punct de vedere estetic cât şi funcţional, adresându-se pacienţilor ce nu acceptă nici un compromis

Implantul dentar Megagen a fost creat special pentru a minimiza perturbarea osului crestat şi a volumului ţesutului moale. Datorită acestui implant, intervenţiile chirurgicale se realizează de trei ori mai repede, asigurând atat stabilitate cat şi o retenţie osoasă maximă.

Implanturile recomandate de medicii nostri sunt implanturi de ultima generatie, implanturi cu osteointegrare rapidă, cu caracteristici care oferă beneficii profesionale excepționale: stabilitate primară, osteointegrare cu conservarea țesuturilor dure și moi, timp rapid de vindecare, oferind flexibilitate (gamă largă de dimensiuni, conicităti), ideale pentru zonele frontale, greu de gestionat.

Implantul Anyridge are un design activ al spirelor ceea ce-l face foarte stabil in orice fel de situatie. Avantaje: inlocuirea oricarui tip de dinte; permite fixarea protezelor pe implanturi prin locatori; foarte stabil in situatii in care osul nu este de cea mai buna calitate; rezultate estetice de varf; foarte rezistent in zona molarilor.

Noile proprietăți ale implantului determină o integrare biologică rapidă, de calitate, ușurând astfel tratamentul și crescând gradul de satisfacție al pacientului.

„Schimbarile duc spre inovatie, iar inovatia spre progres” Li Keqiang

Cel mai des, lipsa dintilor este in zona posterioara a gurii unde se concentreaza cele mai mari forte masticatorii. Cand un dinte lipseste, ceilalti dinti preiau din munca celui pierdut, ceea e duce in timp la noi afectiuni dentare.

implanto1

Inlocurirea in scurt timp a spatiului cu un implant previne: suprasolicitarea celorlati dinti, migrarea dintilor invecinati spre spatiul lipsa, aparitia de spatii intre ceilalti dinti, abraziune (tocirea) necorespunzatoare si alte probleme derivate din acestea.

Implantul dentar este o piesa confectionata din titan medical pur (99,95%), avand forma de surub care are o biocompatibiliate perfecta cu tesuturile din cavitatea orala. El are menirea de a creea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele sau dintii naturali lipsesc, radacina care va sustine noua coroana (noul dinte). Inserarea implantului in osul maxilar se realizeaza printr-o interventie chirurgicala scurta, sub anestezie locala.

Evaluarea posibilitatii si inserarea de implanturi se desfasoara astfel:

Consultul realizat de medicul chirurg implantolog

* in aceasta sedinta se vizualizeaza zona in care trebuie inserat implantul, pe o radiografie panoramica si in cavitatea bucala.

* se evalueaza starea de sanatate generala si se indica analizele necesare in continuare

* in general sunt necesare: analizele de sange ale pacientului si examen tomografic (computer tomograf) pentru vizualizarea 3D (aceste analize se efectueaza la indicatia medicului)

Urmatoarea evaluare se face fara pacient, medicul studiaza imaginiile tomografice care ii ofera informatii clare despre cantitatea de os prezenta, calitatea osului, vecinatatea celorlalti dinti si a structurilor anatomice din jur care trebuie ocolite (sinus maxilar, canalul nervului mandibular, etc). Medicul constata necesitatea sau nu a unor manevre in plus pentru a se putea insera implantul in conditii optime – acesta pot fi aditii de os de diferite dimensiuni si prin diferite tehnici (ex sinus lift).

Pentru ca procedura implantului dentar sa functioneze, trebuie sa existe suficienta masa osoasa in maxilar, iar osul trebuie sa fie suficient de puternic pentru a sustine implantul. Daca nu se intampla asta , este nevoie ca masa osoasa sa fie marita, prin intermediul unei proceduri de aditionare osoasa (augmentare osoasa).

implanto2

Pe scurt, aditia de os reprezinta interventia asupra patului osos cu scopul de a-i mari volumul, prin tehnici chirurgicale de adaugare de materiale substitutive (bio-materiale).

implanto3

 

 

Prezentarea rezultatelor obtinute pacientului si luarea deciziei de continuare a tratamentului

Sedinta de inserare a implanturilor

pentru aceasta sedinta pacientul trebuie sa fie odihnit si intr-o stare buna. Mai departe, totul este realizat in conditii optime chirurgicale de echipa SANADENT.

La finalul sedintei, pacientul primeste indicatii precise despre modul in care trebuie sa actioneze in urmatoarele zile pentru a se vindeca.

!!ATENTIE – alegera tipului de implant nu consta in decizia pacientului, existand multe cazuri in care intr un anumit tip de os dintr-un anumit spatiu trebuie inserat un anumit tip de implant care are anumite caracteristici (de forma mai ales).

SFATUL ECHIPEI SANADENT

Aveti in credere in inovatie si medicina.

“Scopul final al medicinei nu este numai sa vindece sau sa previna boalele, ci chiar sa perfectioneze pe oameni si sa-i faca mai fericiti, facându-i mai buni” HIPOCRATE

 [:en]

„Schimbarile duc spre inovatie, iar inovatia spre progres” Li Keqiang

Tratamentul prin implanturi este cateodata singurul mod prin care se pot restabili functiile cavitatii bucale, iar in alte cazuri reprezinta modul cel mai apropiat de natural pentru a inlocui dintii lipsa.

Inlocurirea in scurt timp al spatiului cu un implant previne: suprasolocitarea celorlati dinti, miscarea dintilor invecinati spre spatiul lipsa, aparitia de spatii intre ceilalti dinti, abraziune (tocirea) necorespunzatoare, si alte probleme derivate din acestea.

Ramura a stomatologiei care necesita cunostiinte aprofundate despre materialele disponibile la ora actuala si despre starea sanatatii generale a pacientului, pentru a controla succesul tratamentului.

Cel mai des lipsa dintilor este in zona posterioara a gurii unde se concentreaza cele mai mari forte masticatorii. Cand un dinte lipseste ceilalti dinti preiau din munca celui pierdut, ceea e duce in timp la noi afectiuni dentare.

Evaluarea posibilitatii si inserarea de implanturi se desfasoara astfel:

1. Consult medic chirurg implantolog – in aceasta sedinta se vizualizeaza zona in care trebuie inserat implantul, pe o radiografie panoramica si in cavitatea bucala si se masoara acel spatiu in toate directiile, aproximativ

– se evalueza starea de sanatate generala si se indica analizele necesare in continuare

– in general sunt necesare: analizele de sange ale pacientului si examen tomografic (computer tomograf) pentru vizualizarea 3D (aceste analize sa efectueza la indicatia medicului)

2. Urmatoarea evaluare se face fara pacient, medicul studiaza imaginiile tomografice care ii ofera informatii clare despre cantitatea de os prezenta, calitatea osului, vecinatatea celorlalti dinti si a structurilor anatomice din jur care trebuie ocolite (sinus maxilar, canalul nervului mandibulei, etc).

– la aceasta evaluare se descopera necesitatea sau nu a unor manevre in plus pentru a se putea insera implantul in conditii optime – acesta pot fi aditii de os de diferite dimensiuni si prin diferite tehnici (ex sinus lift)

3. Prezentarea rezultatelor obtinute, pacientului, si luarea deciziei de continuare a tratamentului

4. Sedinta de inserare a implanturilor

– pentru aceasta sedinta pacientul trebuie sa fie odihnit si intr o stare buna, in rest totul este realizat in conditii optime chirurgicale de echipa SANADENT

5. La sfarsitul sedintei pacientul primeste indicatii precise despre modul in care trebuie sa actioneze in urmatoarele zile pentru a se vindeca

!!!ATENTIE – alegera tipului de implant nu consta in decizia pacientului, existand multe cazuri in care intr un anumit tip de os dintr un anumit spatiu trebuie inserat un anumit tip de implant care are anumite caracteristici ,de forma mai ales

SFATUL ECHIPEI SANADENT

Implantul dentar nu este singurul mod de a inlocui un dinte sau mai multi dinti lipsa, dar este primul recomandat in aceste situatii pentru ca mimeaza cel mai bine natura.