Implantologie

“Schimbarile duc spre inovatie, iar inovatia spre progres” Li Keqiang

Tratamentul prin implanturi este cateodata singurul mod prin care se pot restabili functiile cavitatii bucale, iar in alte cazuri reprezinta modul cel mai apropiat de natural pentru a inlocui dintii lipsa.

Inlocurirea in scurt timp al spatiului cu un implant previne: suprasolocitarea celorlati dinti, miscarea dintilor invecinati spre spatiul lipsa, aparitia de spatii intre ceilalti dinti, abraziune (tocirea) necorespunzatoare, si alte probleme derivate din acestea.

Ramura a stomatologiei care necesita cunostiinte aprofundate despre materialele disponibile la ora actuala si despre starea sanatatii generale a pacientului, pentru a controla succesul tratamentului.

Cel mai des lipsa dintilor este in zona posterioara a gurii unde se concentreaza cele mai mari forte masticatorii. Cand un dinte lipseste ceilalti dinti preiau din munca celui pierdut, ceea e duce in timp la noi afectiuni dentare.

Evaluarea posibilitatii si inserarea de implanturi se desfasoara astfel:

1. Consult medic chirurg implantolog – in aceasta sedinta se vizualizeaza zona in care trebuie inserat implantul, pe o radiografie panoramica si in cavitatea bucala si se masoara acel spatiu in toate directiile, aproximativ

– se evalueza starea de sanatate generala si se indica analizele necesare in continuare

– in general sunt necesare: analizele de sange ale pacientului si examen tomografic (computer tomograf) pentru vizualizarea 3D (aceste analize sa efectueza la indicatia medicului)

2. Urmatoarea evaluare se face fara pacient, medicul studiaza imaginiile tomografice care ii ofera informatii clare despre cantitatea de os prezenta, calitatea osului, vecinatatea celorlalti dinti si a structurilor anatomice din jur care trebuie ocolite (sinus maxilar, canalul nervului mandibulei, etc).

– la aceasta evaluare se descopera necesitatea sau nu a unor manevre in plus pentru a se putea insera implantul in conditii optime – acesta pot fi aditii de os de diferite dimensiuni si prin diferite tehnici (ex sinus lift)

3. Prezentarea rezultatelor obtinute, pacientului, si luarea deciziei de continuare a tratamentului

4. Sedinta de inserare a implanturilor

– pentru aceasta sedinta pacientul trebuie sa fie odihnit si intr o stare buna, in rest totul este realizat in conditii optime chirurgicale de echipa SANADENT

5. La sfarsitul sedintei pacientul primeste indicatii precise despre modul in care trebuie sa actioneze in urmatoarele zile pentru a se vindeca

!!!ATENTIE – alegera tipului de implant nu consta in decizia pacientului, existand multe cazuri in care intr un anumit tip de os dintr un anumit spatiu trebuie inserat un anumit tip de implant care are anumite caracteristici ,de forma mai ales

SFATUL ECHIPEI SANADENT

Implantul dentar nu este singurul mod de a inlocui un dinte sau mai multi dinti lipsa, dar este primul recomandat in aceste situatii pentru ca mimeaza cel mai bine natura.