Implantologie

Implantul dentar recomandat de medicii Sanadent (AnyRidge Implant System-Megagen) prezinta numeroase avantaje si rezultate estetice de varf.
Design ce respectă cele mai înalte standarde de calitate existente la ora actuală în implantologie; este confecționat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, cu o puritate superioară; prezintă o spiră ce menajează substratul osos- intervenția chirurgicală fiind, astfel, minim invazivă.
MEGAGEN AnyRidge este primul sistem de implanturi confecționate din aliaj de titan cu puritate înaltă care introduce conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread. Cu ajutorul acestor spire, implantul AnyRidge devine soluția optimă de tratament indiferent de calitatea osului în care este introdus implantul. Spirele Knife Thread asigură atât protecția osului cortical, cât și posibilitatea aplicării unei coroane dentare în aceeași ședință, scurtând timpul de tratament.

Ramura a stomatologiei, Implantologia necesita cunostinte aprofundate despre materialele disponibile la ora actuala si despre starea sanatatii generale a pacientului pentru a controla succesul tratamentului.

Tratamentul prin implanturi este cateodata singurul mod prin care se pot restabili functiile cavitatii bucale, iar in alte cazuri reprezinta modul cel mai apropiat de natural pentru a inlocui dintii lipsa.

Gratie lor, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

Compania Megagen a mai lansat încă un produs inovativ, şi anume Implantul dentar AnyRidge. Acest implant îndeplineşte cele mai importante criterii din punct de vedere estetic cât şi funcţional, adresându-se pacienţilor ce nu acceptă nici un compromis

Implantul dentar Megagen a fost creat special pentru a minimiza perturbarea osului crestat şi a volumului ţesutului moale. Datorită acestui implant, intervenţiile chirurgicale se realizează de trei ori mai repede, asigurând atat stabilitate cat şi o retenţie osoasă maximă.

Implanturile recomandate de medicii nostri sunt implanturi de ultima generatie, implanturi cu osteointegrare rapidă, cu caracteristici care oferă beneficii profesionale excepționale: stabilitate primară, osteointegrare cu conservarea țesuturilor dure și moi, timp rapid de vindecare, oferind flexibilitate (gamă largă de dimensiuni, conicităti), ideale pentru zonele frontale, greu de gestionat.

Implantul Anyridge are un design activ al spirelor ceea ce-l face foarte stabil in orice fel de situatie. Avantaje: inlocuirea oricarui tip de dinte; permite fixarea protezelor pe implanturi prin locatori; foarte stabil in situatii in care osul nu este de cea mai buna calitate; rezultate estetice de varf; foarte rezistent in zona molarilor.

Noile proprietăți ale implantului determină o integrare biologică rapidă, de calitate, ușurând astfel tratamentul și crescând gradul de satisfacție al pacientului.

Citeste mai mult »

Chirurgie

Tratamentul chirurgical in cabinet, denumit in domeniu si ” chirurgia mica”, reprezinta toate interventiile din cavitatea bucala care se fac printr-o abordare invaziva pentru rezolvarea afectiuniilor. Tratamentul chirurgical cuprinde deci, extractiile dintilor irecuperabili, alungirea dintilor distrusi sub gingie dar care mai pot servi in tratamentul general, excizia chisturilor de la varful radacinii atunci cand tratamentul endodontic a esuat, si orice alta manevra inrudita cu cele de mai sus.

Citeste mai mult »

Profilaxie

” Preventia este mai buna decat tratarea” Desiderius Erasmus

Esenta fiecarui tratament dentar indiferent de complexitatea sau simplitatea lui, este PROFILAXIA, pentru ca numai asa se poate preveni dezechilibrul si implicit prevenirea bolii.

Este definita ca fiind totalitatea actiunilor pe care un om le face pentru a igieniza cavitatea bucala.

Bacteriile se formează în gură de fiecare dată când mâncăm sau bem şi, în ciuda faptului că periem dinţii cu regularitate şi folosim măsuri de igienizare, unele dintre ele persistă. Realizarea detartrajului în mod periodic este fundamentală pentru a feri dantura de efectele negative pe care le provoacă placa bacteriană şi tartrul. Acestea irită gingia producând sângerarea ei la periaj sau la contactul cu alimente mai dure, maschează unele carii şi reprezintă totodată un rezervor de bacterii şi toxine, în prima fază pentru zonele învecinate, dar şi pentru întreg organismul.Aşadar, detartrajul nu este dăunător, singurul lucru care ar putea să dăuneze sănătăţii dinţilor fiind amânarea lui. Tartrul acumulat în cantităţi din ce în ce mai mari produce retragerea gingiei şi dezgolirea rădăcinii (parodontoza), astfel că această procedură minim invazivă de igienă dentară ar trebui realizată periodic, respectând recomandările medicului specialist
Air Flow este un dispozitiv utilizat in tratamentele de profilaxie dentara, pentru indepartarea petelor, a biofilmului (placa dentara) si a tartrului, care se foloseste de actiunea jetului de aer, combinat cu apa si microparticule de bicarbonat de sodiu. De regula, tehnica AirFlow este utilizata dupa detartrajul cu ultrasunete.Pe parcursul tratamentului cu AirFlow se proiecteaza un jet controlat de aer, apa si microparticule de bicarbonat de sodiu, pe toata suprafata dintilor, mai exact intre dinti si baza dintelui sau in zone greu de igienizat (punti, implanturi dentare, aparate ortodontice, etc).Ca urmare, toate petele pigmentare si orice urma de placa dentara dispar aproape in totalitate, inclusiv din spatiile in Avantaje: Contribuie la prevenirea bolilor parodontale;Inlatura placa bacteriana si petele, contribuind la redarea albului natural;Este non-invaziv, smaltul nu este afectat.Ajuta la mentinerea si igienizarea implanturilor dentare sau a lucrarilor de tip punti, coroane, etc.

Cuprinde doua parti distincte

*curatarea efectiva a intregii cavitati bucale prin

IGIENA ORALA ACASA si IGIENA ORALA IN CABINETUL SANADENT

* adaptarea alimentatiei si eliminarea obiceiurilor vicioase care pot determina afectari dentare

Principalele metode de profilaxie sunt:

Citeste mai mult »

Restaurare Coronara

[:ro]La nivel mondial, caria dentara este cea mai des intalnita afectiune a dintilor fiind pe primul loc ca si cauza in pierderea dintilor.

„Intelept in rezolvare si rabdator in realizare” Homer

În  stadii incipiente, cariile nu prezintă simptome, însă medicul își poate da seama de existenta lor fie prin examenul clinic, fie examinând radiografiile dentare.

Odată ce caria avanseaza, apar primele simptome respectiv sensibilitatea dentară, în special la alimentele și băuturile dulci, acidulate sau fierbinți, iar mai apio si durere. Cu cât ajunge mai mult în interiorul dintelui, caria produce dureri persistente, care cedează doar cu ajutorul medicamentelor. În acest moment, vizita la medic este esențială, doarece se poate dezvolta un abces dentar.

Citeste mai mult »

Endodontie

Endodontia reprezinta tratamentul nervului care se afla in interiorul dintelui, fiind una dintre cele mai intalnite interventii stomatologice.   Endodontia, ca specialitatea aparte in medicina dentara, s-a nascut tocmai din importanta majora si dificultatea tratarii nervului dintelui. Tratamentul endodontic este inca o piatra de temelie in intregul ce alcatuieste tratamentul complet al cavitatii bucale. Executat correct, acest tratament este pentru toata viata, de aceea echipa Sanadent este pregatita la cel mai inalt nivel cu materiale si aparatura, folosite de medicul specialist endodont. Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „extirparea nervului”) este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” (camera pulpară și întreg sistemul de canale) pentru eliminarea infecțiilor și protejarea unor infecții ulterioare.

Tratamentele endodontice (de canal) asistate de microscop reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. In Romania, stomatologica asistata de miscroscop este folosita de cativa ani.

Cu ajutorul microscopului, care poate mari de pana la 22 de ori si poate furniza o lumina destul de puternica pentru a se putea observa detalii pe care medicul dentist nu le poate vedea cu ochiul liber, se pot salva dinti, care altfel nu ar fi putut fi pastrati. Folosirea microscopului in tratamentele de canal a permis rezolvarea multor cazuri foarte dificile cu un prognostic rezervat. Un tratament de canal bine facut poate reda functionalitatea dintilor pacientului si cu ingrijire adecvata, poate preveni eventuale complicatii viitoare.
Această tehnică performantă de lucru impune cabinetului stomatologic prezenţa microscopului dentar intraoperator, dar şi a unei game extrem de largi şi de variate de dispozitive necesare şi obligatorii pentru aceste tipuri de tratamente moderne

Utilizarea microscopului in tratamentul canalului radicular a dus la cresterea calitatii tratamentelor, dar si a ratei de succes in recuperarea dintilor greu de tratat prin metode clasice. Performantele optice remarcabile ale microscopului ofera posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Imaginea la microscop este marita si foarte clara. Calitatea deosebita a imaginii, fidelitatea culorilor si vizualizarea celor mai fine detalii au foarte mare importanta pentru un diagnostic si tratament corect.

Cele mai noi tehnici de tratament endodontic presupun utilizarea microscopului. Microscopul endodontic permite realizarea terapiei sub control vizual direct, astfel medicul avand un control mult mai bun asupra manevrelor efectuate.

La SANADENT, intervențiile endodontice sunt realizate de  medici cu înaltă specializare și experiență, folosind soluțiile “pain free” și microscopul dentar.

„Dacă am făcut descoperiri valoroase în viaţă, aceasta se datorează mai mult răbdării şi atenţiei decât oricărui alt talent.” Isaac Newton

Citeste mai mult »

Parodontologie

Tratamentul parodontal reprezinta temelia casei in reabilitarea integrala a cavitatii bucale,in medicina dentara moderna. Acesta cuprinde o serie de manevre, cum ar fi, cea mai importanta, chiuretajul parodontal, insa in clinica Sanadent o alta manevra este la fel de importanta : explicarea pacientului despre tot ce inseamna aceasta boala si vindecarea sau stoparea ei.

Principalele cauze ale bolii parodontale (parodontita):

Boala parodontala este rezultatul direct al actiunii placii dentare care se acumuleaza pe suprafata dintilor in special in apropiere de marginea gingivala.

Citeste mai mult »

Estetica Dentara

Estetica dentara poate fi considerata astazi un sinonim pentru stomatologia moderna, incuzand orice tratament care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare si obtinerea unui zambet cat mai placut si atragator.

Estetica dentara nu este o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe specialitati stomatologice care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare si/sau a gingiilor si tesuturilor moi din cavitatea bucala.

Estetica dentara la SANADENT include o serie de proceduri extrem de uzuale in zilele noastre.

Citeste mai mult »

Protetica

Protezele dentare sunt piese rigide realizate de regula in afara cavitatii bucale (in laboratorul de tehnica dentara sau uneori in cabinet) din diverse materiale (acrilat, compozit, metal, ceramica, zirconiu)

Protetica dentara contribuie  la restabilirea şi menţinerea funcţiilor orale, al aspectului şi al sănătăţii pacientului ca modalitate de restaurare a dinţilor naturali şi/sau a substituirii dinţilor lipsă.

Pierderea chiar si a unui singur dinte (edentatie), atrage dupa sine o serie de tulburari la nivelul dintilor, oaselor maxilare si consecutiv la nivelul musculaturii si articulatiilor temporo-mandibulare.

Dintii sufera mici miscari in cursul intregii vieti, incercand sa-si gaseasca stabilitatea prin contactul cu dintii vecini, dar si cu cei corespunzatori de pe arcada opusa.

In momentul in care un dinte lipseste, ceilalti incearca sa compenseze lipsa, aparand o serie de evenimente:

  • inclinarea dintilor vecini spre edentatie (locul ramas liber prin extractia unuia sau a mai multor dinti)
  • eruptia dintelui antagonist (cresterea/alungirea) spre spatiul edentat. Nemaiavand dinte corespondent (datorita pierderii acestuia) pentru a realiza masticatia, dintele de pe arcada opusa va “erupe” incercand sa-si gaseasca un antagonist.

Citeste mai mult »

Ortodontie

Ortodontia – indreptarea (orto) dintilor (dontie).

Anomaliile dentare reprezinta totalitatea modificarilor de pozitie, forma sau numar a dintilor .

In ultimele decenii, majoritatea anomaliilor dentare isi gasesc rezolvarea prin tratamentul ortodontic in unele cazuri combinat cu tratament chirurgical, insa caracterele anterioare tratamentului se transmit generatiilor urmatoare.

Anomaliile dentare pot avea diferite grade de severitate, ajungand chiar la stadiul in care sunt afectate functii vitale ale organismului: respiratie, nutritie.

Tratamentul ortodontic nu trebuie privit ca o necesitate estetica in primul rand, ci ca o rezolvare a unor probleme de sanatate generala, pentru ca asezarea anormala a dintilor perturba in timp armonia aparatului dento-maxilar (gura).

Citeste mai mult »

Pedodontie

Pedodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul afectiunilor dento-parodontale la copii.

Desi afectiunile copiiilor sunt in mare parte aceleasi cu ale adultilor, tratamentele sunt diferite, atat din cauza particularitatilor anatomice ale dintilor de lapte si ale dintilor permanenti tineri, dar si din cauza dificultatilor de relationare cu pacientii minori.

O educatie potrivita din partea parintilor in ceea ce priveste igiena orala este de mare ajutor. Chiar daca copii incep sa devina constienti d importanta igienei orale dupa varsta de 5 ani, ritualul de igiena orala ar trebui sa inceapa chiar inainte de eruptia dentara.

Citeste mai mult »